Boszy Epe-kefe filteres tea 25g
Kód: 599956O-192575Termék részletes leírása
EPE_KEFE filteres teakeverék 20 filter Gyógyfű
A teakeverékből készült tea fogyasztása támogatja az epe és a máj működését, görcsoldó és szélhajtó, valamint gyulladásgátló hatása van. Az articsóka és a borsmenta egymás hatását erősítik. Humán klinikai kísérletek igazolják, hogy az articsókalevél gátolja a koleszterin szintézisét a májban, feloldja a koleszterin lerakódását az erekben.
Mit tudhatunk a növényekről?
Az articsóka a fészkesvirágúak (Asteraceae) családjába tartozik, számos közismert gyógynövénnyel együtt (Pl.: körömvirág, fehérüröm, tárkony, benedekfű stb.). Észak Afrikában őshonos. Elsősorban a mediterrán területeken termesztett élelmiszer-és gyógynövény. A borsmenta nemzetközileg ismert és széles körben használt gyógynövény. Az Európai Gyógyszerkönyvben mindkettő hivatalosan elismert növényi drog. Emésztést elősegítő gyógyszerek alapanyagai. Keverékben a két növény egymás hatását felerősíti.
Milyen előnyös hatással jár fogyasztása szervezetünkre?
Az articsóka az epe és a máj működését támogatja, méregtelenítő hatása van. Fokozza az epe termelését és segít az epe kiválasztásában. A keserű ízű articsóka drognak és a borsmentának az emésztéshez kapcsolódóan görcsoldó, szélhajtó, gyulladásgátló hatása is érvényesül. Humán klinikai kísérletek igazolják, hogy az articsóka levél gátolja a koleszterin szintézisét a májban. Magas vérnyomás esetén hasznos, mert feloldja a koleszterin lerakódását az erekben. Alkalmazása különösen ajánlható olyan esetekben amikor emésztőszerveinket rendszeresen túlterheljük. Élelmiszerként is fogyasztható, mellékhatása nincs.
Hogyan alkalmazzuk?
2 filtert 500 ml forrásban lévő vízbe tenni, majd 1 percig főzni, negyedóra múlva a filtereket kivenni. Az így elkészült tea felét reggel, másik felét este, étkezések előtt 20-30 perccel kell elfogyasztani.
Összetevők: articsókalevél, borsmentalevél
Kiszerelés: 20 db filter/doboz, aromazáró csomagolásban
Tömeg: 20x1,25 g
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzést. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.