Csuta szójaszelet 100g
Kód: 5999881955446Termék részletes leírása
Felhasználási javaslat:
A szeleteket forró, fűszeres vízbe áztatjuk, 30-120 percig hagyjuk duzzadni. Áztatás után a levet leöntjük, kinyomkodjuk, majd úgy készítjük el, mint a húst: panírozzuk, sütjük, főzzük.
Receptek:
Szójapecsenye
Hozzávalók:
szójaszelet, fokhagyma, ételízesítő, koriander
Elkészítés:
A szóját hideg vízbe beáztatjuk, majd tiszta vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. Ételízesítő és őrölt koriander keverékével mind a két oldalán megszórjuk, kicsit állni hagyjuk. Az olajat megforrósítjuk, és beletesszük a szeleteket, közé fokhagyma cikkeket. A szójaszeletet mindkét oldalán rózsaszínűre sütjük. Vigyázzunk, mert a fokhagyma hamarabb megsül, ezért időben szedjük ki!
Rántott szójaszelet
Hozzávalók:
szójaszeletek, tojás, liszt, zsemlemorzsa, só, ételízesítő, szerecsendió, koriander (ha van), olaj
Elkészítés:
A szójaszeleteket puhára főzzük, majd jól lecse¬pegtetjük. Megszórjuk a fűszerekkel, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. Olajba mártjuk, tepsibe tesszük, és sütőben kisütjük.
Hirtelen sült szójaszelet
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: (4 személyre)
80 g szója szelet 1 dl olaj 1 db fűszerek
Elkészítése:
A szójaszeleteket a "kirántott szójaszelet" receptben leírtak szerint előkészítjük. (Áztatjuk, kinyomkodjuk, ízlés szerint fűszerezzük) A legegyszerűbb sós vízben áztatni, kinyomkodni, vékonyra szeletelni és vietnami szójaszósszal alaposan meglocsolni. Az így előkészített szeleteket kevés olajon mindkét oldalukon pirosra sütjük. Nem szabad túlsütni, mert akkor rágós lesz.
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzést. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.