Gyógyfű csipkebogyó 100g
Kód: 599956O-19O-168Termék részletes leírása
A csipkebogyó C-vitamin tartalma tízszerese a citroménak. Ennek köszönhetően támogatja az immunrendszert, betegség idején segíti a gyorsabb felépülést. Meghűléses betegségek megelőzésére és kezelésére kiválóan alkalmasa. Roboráló, tonizáló hatású.
A C-vitamin erős antioxidáns, mely megköti a káros szabadgyököket. Tisztítja az érfalakat, segít megőrizni az érfalak rugalmasságát. Erősíti a kötőszöveteket és támogatja a bőrsejtek regenerálódását.
Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően a csipkebogyóból áztatott leve jó pattanások kezelésére lemosóként, illetve belsőleges fogyasztása is ajánlott.
A csipkebogyó egyéb hatásai:
- emésztésjavító
- enyhe hashajtó
- enyhe vizelethajtó
- vese-, és hólyagbajokra
Elkészítése: 1 púpozott teáskanál bogyót 1/4 l előzőleg felforralt és kihűtött vízben kell áztatni egy éjszakán át (legalább 6-8 órán keresztül!). Fogyasztás előtt csak meglangyosítani szabad, lehetőleg ne mikrohullámú sütőben. Főzni, forrázni tilos, mert elveszíti C-vitamin tartalmát! Mézzel ízesítve erősíthető az immunrendszert támogató hatása.
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzést. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.