Herbafulvo essencia 750ml (fulvosav, almapektin, arginin, parajdi só)
Kód: 599986O-512O-O-4Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Herbafulvo Essencia Prémium
A Herbafulvo Essencia Prémium egy természetes anyagokból és gyógynövényekből készült ital, mely hatékonyan segíti az immunrendszer baktériumok és vírusok elleni védekezését, illetve támogatja érrendszerünk optimális működését.
Inulin
A prebiotikumok egyik fajtája, folyékony növényi étkezési rost. Emésztetlenül, változatlan formában halad át a vékony- és vastagbélen, a gyomorsav sem pusztítja el. Így tökéletes tápanyagként szolgál a hasznos bélbaktériumoknak, probiotikumoknak, amelyek helyreállítják a bélflóra károsodását, fenntartják az egészséges egyensúlyt a szervezetben jelenlévő különböző baktériumok között. A vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek felszívódását is segíti, nagyobb hatékonyságot biztosít olyan fontos vegyületeknek hasznosulásának, mint például a kalcium, a magnézium és a vas. Hozzájárul az emésztőrendszer egészséges működéséhez, a gyomor- és bélproblémák megelőzéséhez, kezeléséhez.
Glutén mentes, Vegán, Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, GMO mentes. Hisztamin érzékenyek is fogyaszthatják.
Szervezetünk nitrogén-monoxid ellátásának és az optimális sejtműködésnek elengedhetetlen feltétele a megfelelő mennyiségű arginin aminosav jelenléte. Az arginin biztosítja a nitrogén-monoxidot a vazodiletatió létrejöttéhez. Ezen az élettani alapon működő hatás segíti a keringést és az optimális vérnyomást. Az arginin ebben a formában már a vékonybél kezdeti szakaszában felszívódik, hatékonyan biztosítva az optimális arginin-ellátást.
A normál bélflóra szervezetünk egyik védőbástyája. Legfőbb feladatai az idegen kórokozókkal szembeni védelem, az immunrendszer állandó készenléti szinten tartása, a nyálkahártyát alkotó sejtek osztódásának, fejlődésének szabályozása, a maradék tápanyagok megemésztése, rövid szénláncú zsírsavak termelése (ez a bélhámsejtek elsődleges tápanyaga). Ezt a sokrétű funkciót és az optimális bélflóra egyensúlyt az almapektin segíti, mivel az almapektin a bélflórát alkotó hasznos baktériumok egyik fő tápláléka.
A kedvezőbb ízhatás érdekében módosítottuk az esszenciák összetételét, ezért került bele az inulin. Az inulin egy édes ízű élelmi rost, ami lényegében a saját enzimjeinkkel nem emészthető, rezisztens szénhidrát, ami egy nagyon hasznos prebiotikum. Az általunk használt inulin csicsókából származik, mely nagyon nagy tisztaságú, ezzel el tudjuk kerülni a csicsóka szirupnál tapasztalt puffadást okozó hatást. Tudni kell azt, hogy a csicsóka kb. 24% inulint, kb. 14 százalék monoszacharidot, fruktózt és glükózt, ezen kívül kb. 3 százalék cukoralkoholt tartalmaz. Ha ön használ inulint, mely puffadási problémát okoz, akkor az Ön által használt inulinban van monoszacharid és cukoralkohol.
A Herbafulvo essencia prémium étrend-kiegészítőben használt inulin nagy tisztaságú, nem tartalmaz monoszacharidot és cukoralkoholt.
A prebiotikus hatású kifejezetten édes ízű inulin használata miatt a prémium változatból kivettük a stevia természetes édesítőszert.
A másik jelentős eltérés, hogy kivettük a kálium-szorbátot az összetételből. Ez a tartósítószer a természetben előforduló anyag, ami leginkább a gombák szaporodását akadályozza meg. A kálium-szorbát bizonyos fogyasztóknál allergiás hatást válthat ki. A hisztaminérzékeny embereknél a kálium-szorbát problémát okozhat, de a prémium Herbafulvot a hisztaminérzékenyek is fogyaszthatják.
A Herbafulvo essencia hatóanyag megőrzése és tartósítási eljárása egy fél aszeptikus eljárás, ahol az étrend-kiegészítő pH értékét 4,3-ra állítjuk be, a Herbafulvo sterilizálása és betöltése 84 fokon történik. Ezzel érjük el, hogy a termék természetes és gyógynövény hatóanyagai egy éven
keresztül megőrzik a hatásosságukat.
Még egy lényeges eltérés van a Herbafulvo essencia és Herbafulvo essencia prémium összetétele között. A prémium tartalmaz nikotinsav-amidot vagy más néven niacinamidot. Az alap molekula a niacin vagy nikotinsav, ami lényegében a B3-vitamin.
Két ok miatt használjuk a nikotinsav amidált változatát. Testünkben a nikotinamid az aktív forma, az amidálás a májban történik egy citokróm p450 enzim segítségével, ez az amidálási folyamat sérül környezeti, leginkább táplálkozási hatás miatt. Másik ok, hogy a nikotinsav (niacin) 50 mg/nap dózis felett gyorsan múló bőrpirosodást okoz.
Fogyasztása életkortól függetlenül, folyamatosan javasolt.
Napi ajánlott bevitel:
0,4 ml testtömeg kilogrammonként (75 kg-os embernek napi 30ml)
A napi adagot célszerű reggel vagy két egyenlő részben reggel és esete fogyasztani étkezés után. Ivovízbe vagy kávéba, teába keverve esetleg önmagába fogyasztani. Lehet a napi ivóvízbe keverve egésznap fogyasztani.
Összetevői:
Mezei Sóska, Nagy csalán, Orvosi székfű, Orvosi Zsálya, Fekete áfonya, Édes kömény, Ánizs, Máriatövis, Vad rózsa, Fulvosav, Almapektin, Parajdi natúr só, Arginin, Niacinamid, Lecitin (napraforgó), Citromsav, Tejsav.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Táplálékkiegészítők |
---|---|
Funkció szerint: | Immunerősítés, Vírus, baktérium, gomba |
Típus szerint: | Gyógynövény kivonatok |
A tétel elfogyott… |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzést. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.