Spórolj időt! Add le rendelésed online, és vedd át az üzletben összekészítve!

Natura zöld lencse csíráztatásra 200g

Kód: 5997848515795
660 Ft 520 Ft ÁFA nélkül
Pillanatnyilag nem elérhető
Szállítási lehetőségek
A tétel elfogyott…

A zöld lencse csírája élettani szempontból rendkívül jó minőségű fehérjeforrás. Jelentős keményítőtartalma cukrokká alakul a csírázás folyamán, így a búzacsírához hasonlóan édeskés, bár természetesen íze a lencsére emlékeztet. Sok foszfort és káliumot tartalmaz, valamint többféle B-vitamint. Csíraként fogyasztva számos pozitív tulajdonsága érvényesül. Pozitív tulajdonságai közé tartozik hogy segít szabályozni a koleszterin- és vércukorszintet. Támogatja az emésztést és az immunrendszert, javítja az állóképességet. Lágy állaga ellenére kissé borsos, fanyar és keserű is egyszerre.  A friss csíranövények salaktalanítják, lúgosítják a szervezetet, kalóriaszegények, nem hizlalnak, nem puffasztanak, antiszeptikus és antiallergén hatásúak. A nedvesség és hő hatására előbújó, magas rosttartalmú csírákban koncentráltan és könnyen emészthető formában találhatók meg a létfontosságú fehérjék, aminosavak, ásványi anyagok, vitaminok, valamint enzimek.

Részletes információ

Termék részletes leírása

Mit érdemes tudni róla?

  • Vegán
  • magas a fehérje és rosttartalma
  • Omega-3 és Omega-6 zsírsavakat tartalmaz
  • Vitaminok: C, A, B1, B2, B3, B6 és E
  • Ásványi anyagok: vas, kálium, kalcium, magnézium, foszfor
  • Támogatja az emésztést és az immunrendszert
  • Segít szabályozni a koleszterin- és vércukorszintet.

 

Ajánlott nyersen hőkezelés nélkül fogyasztani a csíraételeket, mert melegítés hatására a bennük levő hasznos enzimek elpusztulnak.

Felhasználás: Csíráztatás: 12 óra áztatás után. Hőmérséklet 21 °C. Öblítés: naponta kétszer. Csírázási idő: 3-4  nap. Fontos, hogy a magvak ne álljanak vízben.

Összetevők: Zöld lencse csíráztatásra (lens culinaris)

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Csíráztatás
Csíráztatás: Magok
A tétel elfogyott…

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzést. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.

Ezt a mezőt ne töltse ki: