Naturgold bio alakor ősbúza teljes kiőrlésű liszt 1kg
Kód: 5999884686385Termék részletes leírása
Bio alakor ősbúza teljes őrlésű liszt 1kg leírása
Őseink lisztje a modern háziasszonyoknak. 12000 évvel ezelőtt az ősember felfedezte ezt az energiában gazdag gabonát, kövek közé téve megőrölte azt és kását, majd kenyeret készített belőle. Évezredeken keresztül ez a gabona biztosította az emberiség alapvető élelmiszer ellátását.
Sokat dolgoztunk rajta, hogy ez a méltatlanul elfelejtett kincs újra népszerű legyen és modern társadalmunk is hozzájusson őseink egyedülállóan ízgazdag és életerővel teli gabonájához.
Mi a helyzet gluténérzékenység esetén? Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon gluténérzékenység esetén fogyasztható-e. Tanulmány bizonyítja, hogy bár az alakor nem minősül gluténmentes gabonának, az alakor búza genotípusainak gluténtartalma jelentősen kisebb, mint a vizsgált kenyérbúza fajtáké. Az alakorban található glutén szerkezetét, és az emberi szervezetre gyakorolt hatását azonban csak további kutatások tudják megállapítani.
Miben különleges?
A filigrán megjelenése visszatükröződik az utánozhatatlan ízvilágában, mely enyhén diós jegyeket hordoz magában. A liszt kellemes halványsárgás színét a magas karotinoid (lutein) tartalomnak köszönheti, de többek között bővelkedik különböző esszenciális nyomelemekben is pl. cink, mangán, szelén.
Felhasználási javaslat:
Kovászos, ill. élesztős kenyerek, pékáruk, pizzák, palacsinták, édes sütemények, kekszek készítéséhez.
Fizikai és kémiai tulajdonságai Hamu, % (m/m) legalább: 1,5
Nedvesség tartalom, legfeljebb,% (m/m): 15,0
Szemcseméret, µm: 500 µm-en áteső rész legalább 85%,
315 µm-en áteső rész, legalább 70%
Esésszám (s) legalább: 200
VTSZ/SZJ: 11010015
Áfa besorolás: 27%
Tárolása: napénytől védett, száraz, hűvös helyen.
Összetevők
Bio teljes őrlésű alakor ősbúzaliszt
Nutri-Score tápérték kategória: "A" A zölddel jelölt termékek („A”, „B”) fontos részei lehetnek az étrendünknek, amelyeket gyakrabban vagy nagyobb mennyiségben kellene fogyasztanunk.
Átlagos tápérték/100g
Energia :1637kJ / 387 kcal
Zsír : 3,2 g
amelyből telített zsírsavak : 0,8 g
Szénhidrát : 71,8 g
amelyből cukor : 4,1 g
Élelmi rost : 3,2 g
Fehérje : 7,7 g
Só: 0,025 g
A termék a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót.
Sokat dolgoztunk rajta, hogy ez a méltatlanul elfelejtett kincs újra népszerű legyen és modern társadalmunk is hozzájusson őseink egyedülállóan ízgazdag és életerővel teli gabonájához.
Mi a helyzet gluténérzékenység esetén? Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon gluténérzékenység esetén fogyasztható-e. Tanulmány bizonyítja, hogy bár az alakor nem minősül gluténmentes gabonának, az alakor búza genotípusainak gluténtartalma jelentősen kisebb, mint a vizsgált kenyérbúza fajtáké. Az alakorban található glutén szerkezetét, és az emberi szervezetre gyakorolt hatását azonban csak további kutatások tudják megállapítani.
Miben különleges?
A filigrán megjelenése visszatükröződik az utánozhatatlan ízvilágában, mely enyhén diós jegyeket hordoz magában. A liszt kellemes halványsárgás színét a magas karotinoid (lutein) tartalomnak köszönheti, de többek között bővelkedik különböző esszenciális nyomelemekben is pl. cink, mangán, szelén.
Felhasználási javaslat:
Kovászos, ill. élesztős kenyerek, pékáruk, pizzák, palacsinták, édes sütemények, kekszek készítéséhez.
Fizikai és kémiai tulajdonságai Hamu, % (m/m) legalább: 1,5
Nedvesség tartalom, legfeljebb,% (m/m): 15,0
Szemcseméret, µm: 500 µm-en áteső rész legalább 85%,
315 µm-en áteső rész, legalább 70%
Esésszám (s) legalább: 200
VTSZ/SZJ: 11010015
Áfa besorolás: 27%
Tárolása: napénytől védett, száraz, hűvös helyen.
Összetevők
Bio teljes őrlésű alakor ősbúzaliszt
Nutri-Score tápérték kategória: "A" A zölddel jelölt termékek („A”, „B”) fontos részei lehetnek az étrendünknek, amelyeket gyakrabban vagy nagyobb mennyiségben kellene fogyasztanunk.
Átlagos tápérték/100g
Energia :1637kJ / 387 kcal
Zsír : 3,2 g
amelyből telített zsírsavak : 0,8 g
Szénhidrát : 71,8 g
amelyből cukor : 4,1 g
Élelmi rost : 3,2 g
Fehérje : 7,7 g
Só: 0,025 g
A termék a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót.
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzést. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.