Paleolit kakukkfő morzsolt 20g
Kód: 8600Termék részletes leírása
A fűszeres, kicsit gyantás ízű, intenzív illatú kakukkfű elősegíti a zsírok lebontását. Ízét leginkább akkor fejti ki, ha már a főzés elején az ételhez adjuk. Erős, kámforos aromája miatt óvatosan kell vele bánni, mert túladagolva megváltoztatja az étel jellegét. A szárított kakukkfüvet illóolajainak megőrzése érdekében jól zárható edényben kell tartani. A kakukkfüvet leggyakrabban levesek, főzelékek ízesítésére, sültekhez, gombához és vadételekhez használják Bab, borsó, burgonya és paradicsomos ételek kiváló fűszere.
Más fűszerekkel is jól kiegészítik egymást: majoránnával, rozmaringgal, babérlevéllel, szerecsendióval, zsályával együtt ízletes. Óvatosan kell adagolni, mert íze nagyon intenzív!
Gyógyteaként is megállja a helyét, görcsoldó, köhögéscsillapító, szélhajtó hatását már régen ismeri a népi gyógyászat is. A mediterrán országokban fürdővízbe is szórják, frissítő, üdítő hatása miatt.
Kakukkfű tea készítése: 1 kávéskanálnyi morzsolt kakukkfüvet forrázzunk le 2-2,5 dl vízzel, fedjük le és hagyjuk 5 percig állni. A kellemes aromájú, gyógyító hatású teát lassan kortyolgatva igyuk meg
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzést. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.