Spórolj időt! Add le rendelésed online, és vedd át az üzletben összekészítve!

Samai cassava chips tengeri sós 57g

Kód: 832697O-O-111O-
490 Ft 386 Ft ÁFA nélkül
Kérésre (4 db)
Szállítási lehetőségek

Ropogós cassava chips, mely kis adagokban, tengeri sóval ízesítve készül. A cassava chips 30%-kal kevesebb zsírt tartalmaz, mint a hagyományos burgonya chips.

Részletes információ

Termék részletes leírása

Összetevők: Cassava (70%), nem hidrogénezett pálmaolaj, tengeri só (1%).

 

A SAMAI Cassava chips prémium minőségű cassavából készül, melyet Dél-Amerika csendes-óceáni partján, Ecuadorban helyi farmerek termesztenek.

 

A cassavát természetes módon érlelik, majd kézzel szedik le és válogatják ki a legszebb darabokat. Ezután, átszállítják a feldolgozó üzembe, amely közvetlenül az ültetvények mellett helyezkedik el, hogy az alapanyagok a lehető legfrissebbek maradjanak. Miután megérkezik az üzembe, szakértő kezek átválogatják, meghámozzák és felszeletelik. Ezt követően, nem hidrogénezett, tiszta növényi olajban ropogósra sütik, megőrizve a cassava természetes ízét és tápanyagban dús jellegét.

 

Az ízesítéshez kizárólag tengeri só kerül felhasználásra. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, mesterséges ízfokozókat, aromákat, színezéket és nátrium-glutamátot (MSG) sem. Így garantálva a teljesen természetes ízeket.

 

A chips szigorúan ellenőrzött körülmények között kerül kicsomagolásra, hogy megőrizzék a termék frissességét és kiváló minőségét.

 

A cassava (Manihot Esculenta), más néven manióka vagy yucca, egy tápanyagban gazdag keményítő gyökér, mely Dél-Amerikában honos. Számos tópiusi és szubtrópusi régióban fogyasztják világszerte.

 

A cassava gyökér jelentős mennyiségű kálciumot, foszfort és C-vitmaint tartalmaz. A cassava keményítő pellet tápiókaként is ismert.

 

Kizárólag nem hidrogénezett pálmaolaj (palmolein) kerül felhasználásra a cassava kisütéséhez. Ez a kevésbé telített (inkább folyékony) olaj az olajpálma terméséből kerül kivonásra főzéssel és préseléssel. A folyamat során semmilyen kémiai anyag nem kerül felhasználásra. A palmolein, a pálmamagolajtól és a kókuszolajtól eltérően, kevesebb telített komponenst tartalmaz.

 

Mint, ahogy az összes növényi olaj, a palmolein is koleszterinmentes és, mivel nem igényel hidrogénezést, transzzsírmentes is. Tokoferolban és tokotrienolban (E-vitamin) gazdag. A vörös pálmaolaj a legjobb természetes béta-karotin (A-provitamin) forrás.

 

Az alábbi kulcsfontosságú tényezők alapján került kiválasztásra a palmolein a SAMAI termékek elkészítéséhez:

  1. A pálmaolajban található zsírsavak tökéletesen egyensúlyban vannak, így biztosítva, hogy az olaj magas hőfokon is stabil maradjon.
  2. Az olajpálmák azonos régióban, az ecuadori trópusokban, teremnek, mint a többi összetevő. Így friss olaj kerül felhasználásra, közben hozzájárulva a helyi gazdaság fejlődéséhez.
  3. Végül, de nem utolsó sorban, a felhasznált olaj a védett esőerdőkön kívül eső ültetvényekről származik. A pálmák zöld lombkoronával borítják be környezetüket, mellyel lehetővé teszik számos növény és élőlény kifejlődését. Szén-dioxid felvételükkel hatékonyabbak a levegő tisztításában, mint a szójabab ültetvények.

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzést. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.

Ezt a mezőt ne töltse ki: