Szafi reform gluténmentes lángos lisztkeverék 500g
Kód: 5999564154425Termék részletes leírása
A lisztkeverék segítségével könnyedén készíthetünk gluténmentes, csökkentett szénhidrát-tartalmú kelesztés nélküli lángost, kenyérlángost, töltött lángost.
Összetevők: Tápiókakeményítő, bambuszrostliszt, szezámmagliszt, útifűmaghéjliszt, kókuszliszt, batáta liszt.
Átlagos tápérték |
1 db (100 g) kisült lángosban* |
energia: |
1049 kJ / 251 kcal |
zsír: |
7,8 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
4,3 g |
szénhidrát: |
29,2 g |
- amelyből cukrok: |
0,9 g |
rost: |
13,2 g |
fehérje: |
9,4 g |
só: |
1,7 g |
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján, kókuszolajban kisütve, feltét nélkül.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Felhasználási javaslat:
LÁNGOS RECEPT (minimum 30%-al csökkentett szénhidrát-tartalmú, a hagyományos lángoshoz képest)
Hozzávalói (4 db, kb. 100 grammos lángos):
- 200 g Szafi Reform gluténmentes csökkentett-szénhidráttartalmú lángos lisztkeverék;
- 6 g só;
- 20 g frissen facsart citromlé;
- 3 db M- es tojás;
- 100 g víz;
- +10 g lisztkeverék a gyúráshoz és formázáshoz,
- továbbá adható hozzá 2-3 g szárított fokhagymapor
Elkészítése:
Tegyünk fel kókuszolajat forrósodni. A lisztkeverék kivételével keverjük össze a hozzávalókat kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és gyúrjuk csomómentesre.
Ezután lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát, osszuk 4 egyenlő súlyú darabra, gyúrjuk kis gombócokká, és formázzunk a kezünkkel 16-18 cm. átmérőjű lángosokat úgy, hogy a lángos széle vastagabb legyen, mint a belseje. Süssük ki egyenként a lángosokat, forró olajban (Mindkét oldalát kb. 3- 3 percig, de ez az idő a főzőlap erőssége miatt változhat!)
Tegyük a lángosokat papírtörlőre (egy másik papírtörlővel pedig itassuk le róla a felesleges zsiradékot).
A termék mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzést. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.