Valentine's gourmet selymes mogyoróvaj 250g
Kód: 5999887681O-O-4Termék részletes leírása
A Valentine’s Mogyoróvaj 100%-ban földimogyoróból készült prémium mogyoróvaj. A magvakat száraz pörkölési technológiával pirítjuk meg, ezért nincs szükség plusz olajra. Nem tartalmaz semmilyen más hozzáadott adalékanyagot, sót és cukrot sem, kizárólag 100% földimogyorót. A mogyoró Argentínából érkezik, és itt Magyarországon dolgozzuk fel. A frissen pörkölt földimogyorót azonnal őröljük, így páratlan, zamatos és friss íz világgal rendelkezik. Több lépcsős folyamatban egyre finomabbra őröljük, ezért semmilyen más mogyoróvajhoz sem hasonlítható állagot és íz élményt érünk el. Lágyságát leginkább a mézhez tudnánk hasonlítani. A mogyoró a vékony, barna héj nélkül kerül feldolgozásra így elkerüljük a kellemetlen, kesernyés, avas ízt, melyet biztosan te is tapasztalhattál korábban, más gyártó termékénél. A Valentine’s Mogyoróvaj páratlan, pazar ízével garantáltan nem okoz csalódást.
A legtöbb mogyoróvajjal ellentétben a mi krémünk nem tartalmaz hozzáadott cukrot, sót vagy olajat, ezzel szemben telis tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, egészséges telítetlen zsírsavakkal és nem utolsó sorban fehérjével.
Miért jó a mogyoróvaj?
- 100%-ban természetes mogyorót tartalmaz
- Tápanyagban gazdag élelmiszer
- Gazdag fehérjében ( 25%)
- Hozzájárul az izomtömeg növekedéséhez és fenntartásához
- Egészséges Omega 3 és Omega 6 zsírsavakat tartalmaz
- Magas rosttartalommal bír
- Nincs hozzáadott olaj, cukor vagy só
- Pazar ,selymes, friss ízű
- Különlegesen extra lágy állagú
- Magyarországon készült termék
- Erősíti az immunrendszert
- Csökkenti a koleszterinszintet
- Csökkenti a cukorbetegség kockázatát
- Segít a zsír feloldásában és a fogyásban
- Erős antioxidáns hatású
Kik fogyasszanak mogyoróvajat?
Bárki fogyaszthatja függetlenül attól, hogy sportol-e valamit, vagy csupán egészségesen étkezik. Természetesen gazdag energiában, mely egészséges zsírokból, szénhidrátból és fehérjéből származik. A nap bármely szakaszában eheted, étrendednek megfelelően. Számtalan formában fogyasztható; akár egyenesen az edényből, kend teljes kiőrlésű kenyérre, add hozzá zabkásához, készíthetsz belőle smoothie-t, turmixot, vagy akár sütit is. 25% fehérjét tartalmaz, gazdag egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban. Ennek köszönhetően hozzájárul az izomtömeg növekedéséhez és fenntartásához, illetve támogatja az egészséges koleszterinszintet és a zsírcsökkenést. Magas rosttartalma miatt meggátolja az éhségérzetet is. Ideális választás vegetáriánusok és vegánok számára is. Elmondhatjuk, hogy a termék mindenmentes, tehát mindegy, hogy mire vagy allergiás vagy érzékeny, bátran fogyaszthatod. ( Persze, ha a mogyoróra vagy allergiás, akkor ne próbáld ki! )
Hogyan hat edzéseimre?
Gazdag egészséges forrásból származó energiában és fehérjében, ám szegény szénhidrátban és cukorban. Kiemelkedő aminosav profillal bír, ezért ideális étel sportolók számára. 100 grammonként 190 mg magnéziumot és 3 mg cinket tartalmaz. A magnézium hozzájárul a fehérjeszintézishez, a normál izomműködéshez, míg a cink megőrzi a vér optimális tesztoszteron szintjét.
Lágy vagy extra lágy?
A mi mogyoróvajunk különleges, több lépcsős őrlési folyamat során nyeri el végső állagát, így semmilyen más a piacon lévő termékhez nem hasonlítható extra lágy állagot kapunk. Könnyedén kenhető, vagy akár csurgatható, mint a méz. Más gyártók a mogyoró vékony, barna héját is feldolgozzák, ám mi nem tesszük ezt. A héjnak jellegzetes kesernyés íze van, melyet nem mindenki kedvel, ezért úgy döntöttunk, hogy kihagyjuk. Így kompromisszumok nélkül élvezheted a földimogyoró friss, zamatos ízét.
Hogyan használjam?
A mogyoróvaj igen sokoldalú étel, számtalan formában felhasználhatod, akár egyenesen az edényből, kend teljes kiőrlésű kenyérre, add hozzá zabkásához, készíthetsz belőle smoothie-t, turmixot, vagy akár sütit is. Amerikában évtizedek óta olyan alapvető élelmiszer, mint például Magyarországon a lekvár.
Milyen a minősége?
Hazánk éghajlata és talaja sajnos nem a legideálisabb a mogyoró számára, ezért nem is igen termelik itthon. A magvak egyenesen Argentínából, a földimogyoró őshazájából származnak. A termelést kivéve minden más munkafolyamat Magyarországon történik. Első és egyedüliként mi készítünk az országban mogyoróvajat. A legszigorúbb higiéniai előírásoknak megfelelően kis tételben készítjük, így fokozott figyelmet tudunk fordítani a minőségre. Éppen ezért garantáljuk, hogy nehezen megkeresett pénzedért cserébe a kizárólag a legjobbat fogod kapni.
Kérdések és válaszok:
Milyen összetevőket tartalmaz?
Kizárólag 100%-ban földimogyorót. Nincs semmi más hozzáadott adalékanyag, pálmaolaj, cukor, vagy só.
Diéta közben is fogyaszthatom?
Mivel igen magas energiatartalommal bír, nem árt odafigyelni a fogyasztására, ám remek alternatívája a sós vagy cukros nassolni valóknak. Nélkülözhetetlen zsírsavakat tartalmaz, melyek segítik a zsírcsökkenést.
Mikor fogyasszam?
A nap bármely időszakában fogyaszthatod. Jól jöhet például edzés előtt, hogy ellásson megfelelő energiával.
Ez olyan, mint a Nutella?
Nem, teljesen más. A nutella törökmogyoróból készül, ez pedig földimogyoróból. Megemlítenénk, hogy a Nutella alig tartalmaz mogyorót, annál inkább cukrot és pálmaolajat.
Felhasználás:
Számtalan formában használható. Fogyaszd egyenesen az edényből, kend kedvenc ételeidre, add hozzá turmixhoz, vagy készíts belőle sütit.
Mivel a termék nem tartalmaz tartósítószert és adalékanyagot sem, előfordulhat, hogy az olaj kirakódik a krém tetején. Ez teljesen normális folyamat, az íz élményt nem befolyásolja. Ha ez megtörténik, óvatosan keverd össze a krémet és már fogyaszthatod is.
Összetevők: 100% szárazon pörkölt földimogyoró
100g termék tartalma: | Érték: |
Energia (kJ / kcal) | 2491 kJ / 602 kcal |
Zsír | 49,5 g |
Ebből telített zsírsavak | 5,5 g |
Szénhidrát | 10,0 g |
Ebből cukor | 4,7 g |
Fehérje | 24,7 g |
Rost | 9,7 g |
Nátrium | 0,01 g |
Allergén információ: A termék dióféléket, szóját, gabonaféléket, glutént, szezámot feldolgozó üzemben készült, azonban mindezektől elkülönítve, így még nyomokban sem tartalmazza az előbbieket.
Tárolás: Közvetlen napfénytől védve, száraz, hűvös helyen tárold. Felbontás után tartsd hűtőben és fogyaszd el 3 hónapon belül.
Még bővebben a mogyoróról és a mogyoróvajról:
Miért jó?
Magas zsírtartalma ellenére gazdag A, E és C-vitaminban, kalciumban, nátriumban és rostban, tehát azokban a tápanyagokban, melyeket a legritkábban fogyasztunk a felmérések szerint. A vitaminok mellett ásványi anyagokat, fehérjét és egészséges telítetlen zsírokat is tartalmaz, viszont nem tartalmaz koleszterint. Remek magnézium, cink, réz, foszfor és káliumforrás. Számos kutatás bizonyítja, hogy az egyszeresen telítetlen zsírokban gazdag táplálkozás, pl. földimogyoró fogyasztás is segíthet a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében. Olaj és rosttartalmának köszönhetően felgyorsítja az anyagcserét, így diéta során is alkalmazható mértékkel.
Honnan származik a földimogyoró?
A legrégebbi emlékeket, földimogyoró-héjjal díszített kerámiakorsókat az i.e 2500 környékéről származó sírokban találták Peruban. Később, az inka-korszakban már rendszeresen tettek kukoricás, babos, földimogyorós zsákokat a halott mellé útravalóul. A XIII-XIV. századra a földimogyoró ismertté vált az egész Karib-térségben.
A spanyol és portugál hódítók felfigyeltek ugyan erre a hasznos növényre, és megpróbálkoztak a termesztésével Európában, de nem jártak sikerrel: a trópusi-szubtrópusi klímát igénylő növény nem tudott termést hozni. Sikerült viszont Afrikában meghonosítani, és érdekes módon Afrikából került Észak-Amerikába a rabszolgaszállító hajókon. Hosszú ideig meg is maradt a rabszolgák ételének (és háziállatok takarmányának), mint olcsó, de magas tápértékű eledel.
Hogyan lett ilyen népszerű?
Az Észak-Dél Háború idején (1861-1865) a vesztésre álló, ellátási nehézségekkel küzdő déli csapatok sokszor hetekig kénytelenek voltak kizárólag földimogyorót enni. A háború utáni katasztrofális élelemhiány közepette a fehér polgári lakosság is ráfanyalodott a “rabszolga-ételre”. Pár év alatt megkedvelték, és az 1870-es években már az északi államokban is árulták a pörkölt földimogyorót. Mára a földimogyoró az amerikaiak egyik legfontosabb élelmiszerévé vált. (Statisztikák szerint az egy főre jutó fogyasztás az Egyesült Államokban eléri a 6 kg-t!)
Hol termelik?
Noha az amerikaiak fogyasztják a legtöbb mogyorót, az USA csak a harmadik helyen van a termelők között. A legtöbb mogyorót Indiában és Kínában takarítják be; hozzájuk képest a többi ázsiai ország, mind Afrika és Ausztrália mennyisége elhanyagolható.
Magvak a föld alatt, virág a föld felett
Általánosan elterjedt az a hiedelem, hogy a földimogyoró a dió, törökmogyoró, mandula, és a többi olajos mag rokona. Meglepő, de a földimogyoró a pillangósvirágúak közé tartozik, és a babbal, borsóval áll legközelebbi rokonságban. Van azonban egy nagy különbség közöttük, mégpedig a termés keletkezésének módjában. A földimogyoró sárga virágai ugyanis a megtermékenyítés után elkezdenek – magyarán szólva – lekonyulni. Mire a virág elhullajtja szirmait, a virágszár már olyan hosszú, hogy a magkezdemény eléri a talajt. A fejlődő magtok befúródik a földbe, és a mi általunk ismert földimogyoró-termés 5-6 centivel a föld alatt alakul ki. A vetéstől számított 110-160 nap múlva takarítható be a mogyoró, így vannak tájak, ahol egy évben kétszer is van mogyorószüret. A növényeket tövestül kihúzzák, lerázzák róluk a földet, kiterítik a talajon, hogy száradjanak, majd úgy egy hét múlva gyűjtik be.
Ezer módja létezik a földimogyoró felhasználásának azon kívül, ahogy mi, magyarok fogyasztjuk. Gondoljunk csak az amerikaiak által igen kedvelt mogyoróvajra! A világ mogyorótermésének legnagyobb részéből olaj készül, és még mindig használják takarmányozásra is.
Héjjal vagy héj nélkül?
A földimogyoró nálunk, mint snacktermék vált népszerűvé; szívesen fogyasztjuk vendégségben, autóban, meccseken, TV-nézés közben, vagy csak úgy, ha egy kis rágcsálnivalóra vágyunk. A snackmogyoró lehet héjas vagy héjatlan, mindkettőre érvényes azonban, hogy pörkölve kerül forgalomba. (A nyers földimogyoró íze leginkább a babéhoz hasonlít.) Míg a héjas mogyoró forró levegős pörkölésnek köszönhetően kapja meg az általunk ismert illatot és ízt, a héjatlan mogyoró pálma,- mogyoró,- vagy szójaolajban “sütik” meg. Mi az előbbiből készítjük mogyoróvajunkat, ezért nem tartalmaz plusz olajat.
Hogyan kell tárolni?
Mivel a mogyorónak igen magas az olajtartalma, nagyon érzékeny a környezet hőmérsékletére és a levegő nedvességtartalmára. Nem véletlenül hívják fel a figyelmet a gyártók a csomagolásokon a megfelelő tárolási körülmények fontosságára: meleg vagy párás helyen tartva nagyon hamar beindulnak az avasodási folyamatok, és a termék idő előtt élvezhetetlenné válik. Ilyenkor, nyáron fokozottan ügyeljünk arra, hogy a krémet a többi olajos maggal együtt száraz, hűvös, naptól védett helyen, erős illatú élelmiszerektől elkülönítve tároljuk.
Honnan ered a mogyoróvaj?
1884-ben egy amerikai gyógyszerész Marcellus Gilmore Edson készített először mogyorókrémet. Olyan embereknek szánta, akik szegény sorban éltek, nem volt pénzük húsra és ha néha került belőle az asztalra, nehezen tudták megrágni rossz fogaik miatt.
Később 1898-ban John Harvey Kellogg orvos szabadalmaztatta a ma ismert mogyoróvaj gyártási folyamatát. Ő beteg, legyengült embereknek szánta, mint könnyen fogyasztható tápanyagban gazdag élelmiszer.
A mogyoróvaj az óta is töretlen népszerűségnek örvend és egyre inkább elterjedté válik az egész világon.
Különlegességek a mogyoróról:
A földimogyoró nem a diófélékhez tartozik, hanem valójában hüvelyes és a föld alatt nő
Az USA a 3. legnagyobb mogyoró termelő a világon. Kína az első, míg India a második.
Az egész amerikai mogyoró termés több, mint feléből készül vaj.
Jimmy Carter és Thomas Jefferson, amerikai elnökök mogyoró termelők voltak.
Körülbelül 1400-1500 szem mogyoróból készül 1 kg mogyoróvaj
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzést. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.