Venita aszkorbinsav 500g
Kód: 5999886622O-22Termék részletes leírása
Az aszkorbinsav a befőzés során is kedvelt adalékanyag. Természetes tartósítószerként használhatjuk, mivel hozzáadásával megelőzhetjük a gyümölcsök megbarnulását.
A C-vitamin kémiai neve az aszkorbinsav. Vízben oldódik, könnyen oxidálódik, megköti a szabad gyököket, segíti a vas felszívódását, gátolja a nitrózamin-képződést, és erősíti az immunrendszert.
Az „aszkorbinsav” elnevezés onnan ered, hogy ez az anyag hat a skorbut ellen (antiskorbut). A C-vitamin kémiailag a szénhidrátokhoz tartozik, funkcionálisan a savakhoz, fiziológiailag pedig a vitaminokhoz.
A legtöbb emlős képes arra, hogy enzimek útján C-vitamint szintetizáljon, míg az ember és más főemlősök nem rendelkeznek ezzel a képességgel, pedig ez a vitamin összetett szerepe miatt nélkülözhetetlen számukra. Mert a legtöbb emlős ennek köszönhetően nem ismeri az érelmeszesedést, nem kap szívinfarktust, sőt még csak meg sem fázik.
A mi testünkből azonban hiányzik az L-aszkorbinsav szintetizálásához nélkülözhetetlen enzim, az L-gulonolakton-oxidáz. Hiány esetén egyértelmű hiánytüneteket mutatunk, a teljes megvonás pedig a biztos halálhoz vezet.
A C-vitamin nélkülözhetetlen és létfontosságú a test számára, és naponta többször is be kell juttatni a szervezetbe, mert az csak csekély mértékben képes tárolni. Túladagolása nem lehetséges, mert a felesleget mellékhatások nélkül kiválasztja a szervezet.
Természetes antioxidáns, gyulladásgátló és méregtelenítő hatású. Feszesíti a bőr és lassítja az öregedést.
Felhasználási javaslat: Keverje el az ideális mennyiséget * gyümölcslében, vízben vagy teában.
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzést. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.